tiistai 16. maaliskuuta 2010

Totuus PalPasta

Tämä blogi kertoo totuuden Palpasta (Suomen Palautuspakkaus Oy). Palpa on häikäilemättä varastanut ideamme ja näin rikkoo patenttioikeuttamme (FI 117428) järjestelmään, joka mahdollistaisi keskitetyn ohjaus- ja seurantajärjestelmän palautusmateriaalille. Nyt käymme oikeutta Palpaa vastaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Katsomme, että juomateollisuuden katto-organisaatio Palpa on toiminut selkämme takana, huijannut ja ryöstänyt meidän ideoita ja hyväksikäyttänyt meitä. Siksi olemme jättäneet oikeusjutun Helsingin käräjäoikeuteen heitä vastaan, ja nyt Palpa tuntuu odottelevan, että meiltä pienenä toimijana loppuu rahat.

Uskoin että tätä tapahtuu vain USA:n kaltaisissa isoissa maissa, mutta näyttää siltä että Suomessakin isot pojat käyttäytyvät härskisti pientä toimijaa kohtaan. Suomen Palautuspakkaus Oy:n omistaa Sinebrychoff, Hartwall, ja Olvi sekä kolme suurinta kauppaketjua: S-Ryhmä, Kesko ja Suomen Lähikauppa. Myös valtion omistama Alko on osakkaana.

Pohjoismaissa koko panttijärjestelmä on annettu teollisuuden haltuun. Näin kauppa voi itse määritellä järjestelmän ilman että viranomaiset puuttuvat asiaan. Ulospäin tämä näyttää hyvältä: voittoa tavoittelematon yhtiö, joka pitää huolen että pakkausmateriaalit kierrätetään tehokkaasti. Suomessakin Palpan toimintaa pidetään varsin hyödyllisenä, mutta seuratkaa tätä blogia, ja ehkä se tuo uuden käsityksen siitä mitten Palpa häikäilemättä suojelee omistajiensa etua luonnosta välittämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti