tiistai 16. maaliskuuta 2010

PalPan toimitusjohtajan vaitiolosopimus

Suomen Palautuspakkaus Oy (PALPA) kutsui minut ja yhtiökumppanini Clas-Johan Karlssonin luokseen elokuussa 2004, koska heidän toimitusjohtajansa Pasi Nurmisen mielestä ideamme palautuspullokäsittelystä kuulosti mielenkiintoiselta. Oikeuskäsittelyn aikana asia onkin kääntynyt niin, että me olimme kerjänneet päästä kertomaan PALPAlle ideastamme ja lopulta he suostuivat kuulemaan meitä toisella korvalla, mutta meidän ideamme ei ollut siis muka mitenkään mielenkiintoinen heidän näkökulmastaan.

Kerroimme Nurmiselle hyvissä ajoin, ettemme ehdi saada patenttihakemustamme valmiiksi ennen tapaamista. Tämän vuoksi vaadimme heitä allekirjoittamaan vaitiolosopimuksen, mihin hän suostui. Vaitiolosopimuksessa lukee, että PALPAlla on kaksi kuukautta aikaa solmia kanssamme sopimus tai jos näin ei tapahdu, niin tämä vaitiolosopimus pätee siihen asti kunnes asia tulee muutoin julkiseksi. Tässä tapauksessa vaitiolosopimus, joka koski kolmea PALPAn johtoryhmän henkilöä, oli voimassa 18 kuukautta patenttihakemuksen jättämisestä 24.08.2004 lähtien siihen asti kunnes patenttihakemuksemme tuli julkiseksi 25.02.2006. Me ilmoitimme heille silloin, että patenttihakemus on nyt julkinen, ja että he voivat tutustua asiakirjoihin.

Kuinka yrityksen toimitusjohtaja voi sitoa itsensä, kehitysjohtajansa ja varatoimitusjohtajansa sellaiseen sopimukseen, jos he samaan aikaan olisivat jo kehittäneet omaa palautussysteemiään ja tietävätkö/tiesivätkö yhtiön hallitus ja omistajat sopimuksesta? Eikö toimitusjohtaja tässä tapauksessa ymmärrä mitä hän tekee? Vai oliko ajatus heti alusta alkaen se, että he eivät piittaa pätkääkään vaitiolosopimuksesta ja meistä – toisin sanoen he vain nappaavat ideamme - koska hän tietää että PALPA voi murskata kenet tahansa omistajiensa tuella (Koff, Hartwall, Olvi, S-ryhmä, Kesko, Suomen Lähikauppa ja Alko) sekä kontakteillaan valtion valvoviin viranomaisiin

2 kommenttia:

  1. Palpan toimitusjohtaja saattaa olla epäpätevä, moraaliton tai sitten ei. Asia voi myöskin olla väärinymmärrys. Tai hän ei ymmäärrä toiminnan pysäyttämisen riskiä patenttioikeudenkäynnissä. En ymmärrä moista tilannetta.
    Luulisin juomateollisuuden ja kaupan toimivat Suomessa korkealla etiikalla, enkä usko heidän enkä myöskään Palpan hallituksen toimivan eettisesti väärin, jos heitä on vain informoitu oikein.

    VastaaPoista
  2. Olemme kyllä informoinut kaikkea koko patenttiprosessin aikana että missä tilassa patenttihakemus on y m. En todellakaan vielä tänä päivänä tiedä jos he eivät le ymmärtäneeet vai jos on jostain muusta kysymys?

    VastaaPoista